17 Απριλίου 2011

3η σπορά στον Αγρό


Οι απρόσμενες καιρικές συνθήκες, η βροχή και το κρύο, δεν απέτρεψαν την προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 /4 συνάντηση της «Πρωτοβουλίας για ένα αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», με την συμμετοχή μάλιστα και αρκετών νέων φίλων.
Συζητήσαμε για τα πρακτικά και οργανωτικά ζητήματα, τα σχετικά με την φροντίδα του «Αργού»,
συντονίσαμε τις δραστηριότητές μας, φυτέψαμε κι’ άλλους ντόπιους παραδοσιακούς σπόρους με έμφαση στα μυρωδικά όπως ρίγανη και θυμάρι. Επίσης φυτεύτηκε καλαμπόκι.
Δεν καταφέραμε να κάνουμε την βόλτα και το πικ – νικ στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Υποσχεθήκαμε ότι θα το κάνουμε την επόμενη φορά…
Αποφασίσαμε να βρεθούμε ξανά μετά το Πάσχα, την Τετάρτη 27/4, στις 7.οο μμ στο Πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού για να προετοιμάσουμε την παρέμβασή μας στο Πανηγύρι στα Σούρμενα την Κυριακή 1η Μάη.
Επίσης αποφασίσαμε να οργανώσουμε μιαν εκδήλωση- γιορτή στον χώρο του «Αγρού» την Κυριακή 8 Μαϊου στις 11πμ., οπότε αναμένεται να μοιράσουμε και τα πρώτα μας φυτά.

11 Απριλίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΠΙΚ-ΝΙΚ!


Την επόμενη Κυριακή 17 Απρίλη, στις 10πμ θα συναντηθούμε ξανά στον αυτοδιαχειριζόμενο αγρό, στο Ελληνικό, για να συνεχίσουμε το φύτεμα επιλεγμένων σπόρων και να συζητήσουμε κάποια οργανωτικά ζητήματα για τις επόμενες δράσεις μας.
Μετά την λήξη των σχετικών εργασιών, λέμε να μην πάμε σπίτια μας για φαγητό, αλλά να κάνουμε μια βόλτα στον χώρο του αεροδρομίου για να τον γνωρίσουμε καλύτερα.
Επειδή όμως θα έχουμε πεινάσει, μπορούμε να καθήσουμε κάπου και να κάνουμε πικ-νικ.
Ας έχουμε μαζί μας κανένα σάντουιτς, καμιά ντοματούλα, λίγο τυράκι κανένα κεφτεδάκι, καμιά πίτα κλπ!

4 Απριλίου 2011

Προχωράμε…



Την Κυριακή 3 Απρίλη πραγματοποιήσαμε  ένα ακόμη βήμα για την διαμόρφωση του «Αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στο Ελληνικό». Καθαρίσαμε τον χώρο του «σπορείου» και του «πιλοτικού αγρού» από τα κλαδέματα που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες και προχωρήσαμε στην δεύτερη σπορά με σπόρους πιπεριάς, ντομάτας, χειμωνιάτικων πεπονιών και μαύρων καρπουζιών, από παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Στον ίδιο χώρο αναρτήσαμε πανό με το σύνθημα «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ».

1 Απριλίου 2011

Την Κυριακή φυτεύουμε...


Την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 10π.μ., θα πραγματοποιηθεί νέα σποροφύτευση στο γνωστό χώρο, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού.