13 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ


Παρά το κρύο και το ψιλόβροχο περισσότεροι απο 10 τολμηροί “αγρότες” βρεθήκαμε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στον “Αγρό” και δουλέψαμε για περίπου τέσσερις ώρες. Αρχικά καθαρίστηκε ένα μέρος του “Αγρού” απο τις πέτρες και στη συνέχεια με τσουγκράνες και γκαζμάδες προετοιμάσαμε το έδαφος για νέες φυτεύσεις. Παντζάρια, κρεμμύδια, λάχανα κ.α. φυτεύτηκαν και ποτίστηκαν. Το κομπόστ γύρισε για δεύτερη φορά και σκεπάστηκε για να προστατευτεί απο τη βροχή. 

5 Νοεμβρίου 2011

Μια όμορφη ημέρα στον "Αγρό"


Με πρωτοβουλία του «αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στο Ελληνικό» το Σάββατο 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ολοήμερη εκδήλωση με θέμα: «Συνάντηση για τη γη και την τροφή» στο πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού.


1 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση για την γη και την τροφή

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου θα βρεθούμε από τις 10.00 πμ έως 18.00 μμ στον χώρο
του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού (πρώην Αμερικάνικη Βάση, πρόσβαση από την Λεωφ. Βουλιαγμένης) σε μια "Συνάντηση για την γη και την τροφή", στην οποία είναι καλεσμένοι και θα συμμετάσχουν μέλη συλλογικοτήτων από το "Πελίτι", τον "Βοτανικό Κήπο" Πετρούπολης, τη "Νέα Γουϊνέα", το "Πάρκο Ναυαρίνου", την "θεματική για την Άμεση Δημοκρατία" της Πλατείας Συντάγματος, κ.ά.
Θα ξεκινήσουμε με τα εργαστήρια παρασκευής τυριού, άρτου, αλατιού βοτάνων,
σάλτσας και μερέντας, από τον Παναγιώτη Σαϊτανούδη, ο οποίος θα μιλήσει στη συνέχεια με θέμα "Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια" και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Αυτοοργανωμένες δραστηριότητες εναλλακτικής- αλληλέγγυας-κοινωνικής οικονομίας".
 Γύρω στις 14.30 μμ θα φάμε όλοι μαζί τα φαγητά που θα φτιάξουμε εκεί και
αυτά που θα φέρουμε απ΄τα σπίτια μας, καθώς και τις πίτες από το "Συνεργατικό καφενείο" της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Από τις 15.00 μμ έως 18.00 μμ, θα διαμορφώσουμε στον χώρο του
"Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού" ένα κόμποστ, στα πλαίσια των πρακτικών εφαρμογών του Σεμινάριου Permaculture, που πραγματοποιήσαμε στις 29-30 Νοεμβρίου.

Η permaculture στον ΑΓΡΟ


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το σεμινάριο για τις αειφόρες καλλιέργειες που διοργάνωσε ο «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό» σε συνεργασία με το Iνστιτούτο Ερευνών Permaculture.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, σε δύο εξάωρα και φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.
Περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για: