24 Ιουλίου 2012

Ενημέρωση εργασιών 23-29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Όποιος από τα  μέλη ή φίλους επιθυμεί να εργαστεί  αυτή την εβδομάδα  μπορεί να το πράξει με τις ακόλουθες εργασίες  ιεραρχημένες κατά σειρά σπουδαιότητας :

19 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΥ 17-23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Όποιος από τα μέλη ή φίλους επιθυμεί να εργαστεί αυτή την εβδομάδα μπορεί να το πράξει με τις ακόλουθες εργασίες ιεραρχημένες κατά σειρά σπουδαιότητας :

10 Ιουλίου 2012

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΓΑΙΟΣΚΩΛΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ


Στην περιβαλλοντική διαχείριση δίνεται ιδιαίτερη σημασία τόσο στην οργανική ουσία όσο και στην βιολογική δραστηριότητα του εδάφους για λόγους που θα αναλυθούν ακολούθως .
Η οργανική ουσία
Παρότι κατέχει συνήθως ποσοστό 1-2% αποτελεί τον μεγαλύτερο ρυθμιστή της γονιμότητας του , επηρεάζοντας σημαντικά τις φυσικοχημικές και βιολογικές του ιδιότητες και την ανάπτυξη των φυτών . Και τούτο επειδή :

5 Ιουλίου 2012

Η πρόοδος των κηπευτικών μας...


Στις 5 Ιουλίου  έγιναν τα εξής στον αγρό :
Ενημέρωση των φίλων και μελών του αγρού  για την ωφελιμότητα της οργανικής ουσία  στο έδαφος , την αξία των γαιοσκωλήκων  και της κομπόστας που προέρχεται από αυτούς .Ακολούθησε εξαπόλυση γόνου και μητέρων γαιοσκωλήκων  που θα βοηθήσουν στην γονιμότητα  του εδάφους .
Σπορά των φασολιών σε συγκαλλιέργεια  με τα καλαμπόκια
Έγινε  σύνδεση του τελευταίου τμήματος αρδευτικού  με αποτέλεσμα όλος ο αγρός να ποτίζεται αυτόματα κάθε 2η μέρα.
   Το πρόγραμμα εργασιών για την εβδομάδα 9-15 Ιουλίου θα υπάρχει αναρτημένο στην πόρτα της αποθήκης


2 Ιουλίου 2012

Εργασίες στον "Αγρό" 2-8 ΙΟΥΛΙΟΥ


Στον "Αγρό" το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εργασίες ιεραρχημένες κατά σειρά σπουδαιότητας:

16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή του “Αγρού”...


Έχει προγραμματιστεί και θα λειτουργεί αυτοοργανωμένος χώρος των λαϊκών συνελεύσεων - δικτύων αλληλεγγύης στο πλαίσιο του 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ (6, 7, 8 Ιουλίου, πάρκο Γουδή). Το Σάββατο 7/7, στις 7μμ, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο αυτό συζήτηση συνελευσιακού χαρακτήρα με θέμα την "τροφή", στην οποία έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει και η "Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό".