20 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση Εργασιών 18 ΕΩΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Όσοι από τους φίλους και τα μέλη θέλουν να επισκευθούν και να   εργαστούν στον αγρό την εβδομάδα  αυτή ,μπορούν συμμετέχουν στις ακόλουθες εργασίες :
Τσουγκράνισμα και ισοπέδωση  του χώρου μετά τον ευκάλυπτο . Σε περίπτωση που συναντάμε  ριζώματα αγριάδας τα αφαιρούμε με τσάπα ή και κασμά και προχωράμε κανονικά την ισοπέδωση  .
Οριοθέτηση  των γραμμών φύτευσης ανά 40 -60 εκ . και των  διαδρόμων  70 εκ . ανάλογα με το ποια είδη θα συγκαλλιεργήσουμε. Δηλαδή αφού έχουμε  μετρήσει τις αποστάσεις που θέλουμε  στο έδαφος  σε  ένα  καλάμι ή μπετόβεργα  δένουμε  την άκρη από τον σπάγκο . Τεντώνουμε  το σπάγκο και τον δένουμε  στο άλλο άκρο της γραμμής  σε πάσσαλο. Αυτή θα είναι μια ίσια γραμμή φύτευσης .

14 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση εργασιών από 11 -17 Νοεμβρίου


Όσοι από τους φίλους και τα μέλη θέλουν να εργαστούν στον αγρό την εβδομάδα  αυτή, μπορούν συμμετέχουν στις ακόλουθες εργασίες :
Φρεζάρισμα του δυτικού σημείου  του λαχανόκηπου σταυρωτά ,σε βάθος 30-40 εκ .  Μετά το φρεζάρισμα ακολουθεί τσουγκράνισμα και σχετική ισοπέδωση  του χώρου . Σε περίπτωση που συναντάμε αγριάδα (ριζώματα) τα αφαιρούμε με τσάπα ή και κασμά και προχωράμε .
Οριοθέτηση  των γραμμών φύτευσης /40 -60 εκ . και των  διαδρόμων  70 εκ . ανάλογα με το ποια είδη θα συγκαλλιεργήσουμε.
Ακολουθούμε πάντα την ίδια διαδικασία (τοποθέτηση κοπριάς –ενσωμάτωση – δημιουργία σαμαριών –σπορά ή φύτευση σποροφύτων- πότισμα ).

6 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση εργασιών 4-10 Νοεμβρίου 2012


Όσοι από τους φίλους και τα μέλη θέλουν να εργαστούν στον αγρό την εβδομάδα  αυτή  οι εργασίες που είναι προτιμότερο  να  γίνουν κατά σειρά σπουδαιότητας είναι :

ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ


Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τίποτα να μην πάει χαμένο!
Οι συλλογικότητες «Βλαστός» και «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού», με τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, οργανώνουν μάζεμα ελιάς (βρώσιμης και για λάδι) από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.