31 Ιανουαρίου 2013

Το ταξίδι από την Ελλάδα στην Πορτογαλία είχε και τον Αγρό

Ο φίλος μας Hans, είχε την ευγενική καλοσύνη να επισκεφθεί τον Αγρό μας και να γράψει ένα άρθρο στο Σουηδικό περιοδικό Grus & Guld. Αφού μας ευχαριστεί για τη φιλοξενία μας ενημερώνει πως το πεπόνι που του χαρίσαμε το απόλαυσε στη Ρώμη, παρέα με ένα φίλο του.
 Δείτε το άρθρο στα Σουηδικά:

Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων


Στην Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, εγκρίθηκαν, με βάση την εισήγηση της Τεχνολόγου Γεωπόνου Παναγιώτας Μαλτέζου μια σειρά γενικότερες κατευθύνσεις για την αναδιοργάνωση του καλλιεργούμενου χώρου στον «Αγρό» και τον τρόπο εκτέλεσης των καλλιεργητικών εργασιών.

26 Ιανουαρίου 2013

Απολογισμός 2012


Ο «Aυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό», κλείνει δυο χρόνια ζωής. Μέσα σ’ αυτά τα δυο χρόνια, πολλά έγιναν και πολλά άλλαξαν και κυρίως, αρκετοί νέοι φίλοι συνδέθηκαν μαζί του.
Για το διάστημα αυτό, υπάρχουν πολλές αναφορές και πολλά δημοσιεύματα σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, στα οποία θα μπορούσε να ανατρέξει κανείς. Επίσης υπάρχει μια ημίωρη περίπου ταινία που έφτιαξε ο Στράτος Ιωακείμ, καθώς και η ιστοσελίδα της «Πρωτοβουλίας» από την οποία μπορεί κάποιος να αντλήσει αρχειακό υλικό των δραστηριοτήτων μας.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τις σημαντικότερες δραστηριότητες και παρεμβάσεις του «Αγρού», κατά τον δεύτερο χρόνο της ζωής του:

20 Ιανουαρίου 2013

O Αγρός μας, μπαίνει στο τρίτο χρόνο ζωής του!


Και ο Αγρός στο Ελληνικό καρπίζει...

Αναδημοσίευση άρθρου του Γιώργου Βενετσάνου από την εβδομαδιαία εφημερίδα "τα Επίκαιρα", Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, φύλλο 403

Είχα την τύχη να επισκεφτώ και να μιλήσω με κατοίκους του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης οι οποίοι κατάφεραν με την βοήθεια και του δήμου να πάρουν στα χέρια τους ένα κομμάτι γης, μέσα στο αχανές πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και να δημιουργήσουν το πείραμα του αυτοδιαχειριζόμενου αγρού. Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που βοήθα όσους συμμετέχουν στην παράγωγη ποιοτικών αγροτικών προϊόντων καθώς ένα μέρος αποδίδεται στους αγρότες πόλης, ενώ ένα άλλο αποδίδεται στα πλαίσια της αλληλεγγύης των πολιτών σε άτομα, οικογένειες και φορείς, που έχουν ανάγκη τα βασικά όπως συσσίτιο του δήμου, σε ΚΑΠΗ, ή παιδικούς σταθμούς.