27 Απριλίου 2013

15η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 20-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013



Όσοι από τους φίλους και τα μέλη θέλουν να επισκεφθούν και να   εργαστούν στον αγρό   κατά το διάστημα από 20-30 Απριλίου, μπορούν να  συμμετέχουν στις ακόλουθες εργασίες :
ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ   ΦΥΤΑΡΙΩΝ    ΤΟΜΑΤΙΑΣ 
Δίνουμε προτεραιότητα  στις μεταφυτεύσεις  σπαρμένων από εμάς  φυταρίων  τομάτας  που  έχουν  από 4-6 πραγματικά ζεύγη φύλλων  είναι υγιή πράσινα  με δυνατά στελέχη & έχουν 15 εκ.ύψος τουλάχιστον.  Πριν προσέλθετε για φύτευση θα πρέπει να γνωρίζετε τα ακόλουθα : . Είναι προτιμότερο να φυτέψτε μία τουλάχιστον  σειρά φύτευσης με τα ίδια φυτάρια  και όχι 5 φυτά από την μια ποικιλία 5 από κάποια άλλη επί της ίδιας γραμμής γιατί δεν διευκολύνει στις μετέπειτα εργασίες .Επίσης καλό θα ήταν όποιος βάλει κάποια σειρά να γράψει το όνομά του  την ποικιλία  και να υιοθετήσει την σειρά αυτή για τις μελλοντικές περιποιήσεις και βασικά το βοτάνισμα-σκάλισμα . Τα φυτάρια  τα ποτίζουμε το πρωί ή από το βράδυ για να βγαίνουν εύκολα από τα δοχεία τους  . Ο αγρός έχει φρεζαριστεί  και έχουν οριστεί οι θέσεις με διπλή  γραμμή  φύτευσης ανά <<σαμάρι >> . Η διαδικασία που  καλό θα ήταν να  ακολουθηθεί  από όλους   είναι η εξής:

22 Απριλίου 2013

Ημερίδα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού (Ο Αγρός ήταν εκεί...)


Ημερίδα με θέμα «Ελληνικό: Αξιοποίηση για ποιόν; » πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στο ολυμπιακό γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού με διοργανωτές τους Δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.

16 Απριλίου 2013

ΠAΣΧΑΛΙΝΟ ΒΑΖΑΑR στο ΜΚΙΕ με τη συμμετοχή του “Αγρού”


Την Κυριακή 21 Απριλίου (10 πμ – 6 μμ) οι “Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού” διοργανώνουν στο Πνευμ. Κέντρο Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης), Πασχαλινό Bazaar.
O “Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό” θα είναι εκεί... Σας περιμένουνε, για να σας δούμε από κοντά.

1 Απριλίου 2013

Ακόμα 250 ελιές στον ελαιώνα (foto + video)



Με επιτυχία έγινε η συμπλήρωση και η περιποίηση των 1150 φυτεμένων από πέρυσι ελαιόδενδρων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Από τις 8:30 το πρωί, της Κυριακής 31 Μαρτίου,  πάνω από 300 άνθρωποι ήρθαν στον ελαιώνα που έχει ήδη σχηματιστεί, για να περιποιηθούν τα δέντρα που δεν τα κατάφεραν το περσινό θερμό καλοκαίρι.