15 Δεκεμβρίου 2013

Γερμανοί φοιτητές στον Αγρό

Τον "Αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό" επισκέφτηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου πολυμελής ομάδα γερμανών φοιτητων και καθηγητών  απο το Πανεπιστήμιο Γκαίτε της  Φρανκφούρτης  συνοδευόμενη από φοιτητές του ΕΜΠ καθώς και τους καθηγητές  Ντίνα Βαϊου του ΕΜΠ και Κωστή Χατζημιχάλη του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.

9 Δεκεμβρίου 2013

Κανονισμός Λειτουργίας Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού στο Ελληνικό

Η «Πρωτοβουλία για έναν Αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», δημιουργήθηκε από μια ανεξάρτητη ομάδα πολιτών στην Συνέλευση της 17ης Ιανουαρίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, αφού είχε προηγηθεί κάλεσμα και κατάθεση προτάσεων προς τον Δήμο Ελληνικού για <<Νέες παραγωγικές δραστηριότητες στον αστικό χώρο>>. Με δεδομένα τα αδιέξοδα της Ελληνικής κοινωνίας, οικονομίας, παιδείας και περιβάλλοντος στα οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, οι πολίτες που συμμετείχαν στην «Πρωτοβουλία» αποφάσισαν να κάνουν πράξη μια εναλλακτική απάντηση σε αυτά τα αδιέξοδα και να δημιουργήσουν έναν αστικό αγρό με συλλογικό χαρακτήρα που συνοπτικά ονομάζεται «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό».
Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε καθοριστικά ο Δήμος Ελληνικού –Αργυρούπολης που παραχώρησε χώρο 2,5 στρ. που ανήκει στην πρώην Αμερικάνικη Βάση, ενώ συνάμα παρείχε τεχνική υποστήριξη.