20 Ιουνίου 2011

Ολοκληρώθηκε το δέσιμο στις ντοματιές

Την Κυριακή 19 Ιουνίου βρεθήκαμε στον "Αγρό" και ολοκληρώσαμε το δέσιμο στις ντοματιές μας με καλάμια. Τα φυτά έχουν μεγαλώσει αρκετά και χρειάζονταν στήριγμα. Επίσης κλαδεύτηκαν στα σημεία που υπήρχε ανάγκη. Επαναρυθμίστηκε το αυτόματο πότισμα και ανανεώθηκε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουνίου στις 9.00 το πρωί όπου θα σκαλίσουμε τις καλλιέργειες και θα προσθέσουμε λίπασμα.

13 Ιουνίου 2011

Τοποθετήθηκε το αυτόματο πότισμα του "Αγρού"

Την Κυριακή 12 Ιουνίου βρεθήκαμε στον "Αγρό" και τοποθετήσαμε αυτόματο πότισμα. Τα φυτά πλέον θα ποτίζονται καθημερινά χωρίς την ανάγκη παρουσίας της ομάδας ποτίσματος η οποία από εδώ και πέρα γίνεται ομάδα επίβλεψης. Με την πολύτιμη συνεισφορά του Γεωπόνου μας και τη συμμετοχή αρκετών μελών της πρωτοβουλίας μας ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό στάδιο που θα βοηθήσει στην καλύτερη ανάπτυξη του "Αγρού". Ήδη τα αποτελέσματα είναι εμφανή και υπάρχει ανάγκη να ξαναβρεθούμε την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 9.00 το πρωί ώστε να μπούν τα απαραίτητα στηρίγματα για τις ντοματιές.

6 Ιουνίου 2011

Δράσεις δημιουργίας

Σε συνεργασία με του «Ηλιόσπορους» ο «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό» διοργάνωσε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας μια ολοήμερη δράση που ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι με πικ-νίκ στην πέργκολα του προαύλιου χώρου του πολιτιστικού κέντρου Ελληνικού και ολοκληρώθηκε μετά τις 22.00 με την παρουσίαση του κοινωνικού κέντρου Can Masdeu στη Βαρκελώνη. Η Λυδία, μέλος του κοινωνικού κέντρου, ήρθε από την Ισπανία και μετέφερε στον κόσμο τις εμπειρίες της από το εγχείρημα. Δέχθηκε ερωτήσεις και έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος στήθηκαν εργαστήρια από το δίκτυο Φασούλι για το:«πως να φτιάξεις μια τράπεζα χρόνου με τους φίλους σου και τους φίλους των φίλων σου». Από τη Νέα Γουινέα για την:«Κατασκευή μικρών ανεμογεννητριών από απλά υλικά». H Τίνα Λυμπέρη μίλησε για την: «εισαγωγή στην αεικαλλιέργεια (Permaculture)». Πραγματοποιήθηκε επίσης συζήτηση για την αποανάπτυξη, το αλληλέγγυο εμπόριο και την οικονομία χωρίς χρήματα.
Καθ' όλη τη διάρκεια των συζητήσεων υπήρχε έκθεση με φωτογραφίες και πληροφοριακό υλικό για την κατασκευή σπιτιού cob στην Εύβοια από την ομάδα State of Nature, καθώς και πληροφοριακό υλικό από τις συλλογικότητες που συμμετείχαν. 
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του «Αγρού» και των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν, έχοντας την δυνατότητα να γνωρίσουν ένα άλλο κόσμο ο οποίος είναι υπαρκτός και απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε.
Η μέρα δεν ολοκληρώθηκε στο Ελληνικό αλλά συνέχισε στην πλατεία Συντάγματος όπου πολλοί από τους συμμετέχοντες κατέβηκαν στον κέντρο παρά το προχωρημένο της ώρας.