28 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού
σας προσκαλεί σε Ανοικτή Συζήτηση για τα Βιολογικά Προϊόντα

Την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού
(πρώην Αμερικάνικη Βάση-δίπλα στον Αγρό).

26 Μαρτίου 2012

Αυτοί λόγια-Εμείς πράξεις


Ραντεβού στον ελαιώνα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του “Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού” σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης στις 4 Μαρτίου στο πρ. Αεροδρόμιο, έδωσαν πολίτες και φορείς το Σάββατο 24 Μαρτίου. Σκοπός: να περιποιηθούν τις 1150 ελιές οι οποίες είχαν ανάγκη απο πότισμα, λίπανση και πασσάλωμα.

19 Μαρτίου 2012

Το δικό του θερμοκήπιο απέκτησε ο “Αγρός”


Μετά απο συντονισμένες προσπάθειες μέλη του “Αγρού” δημιούργησαν το Σάββατο 17 Μαρτίου ένα μικρό θερμοκήπιο που θα φιλοξενήσει τα φυτώρια της καλοκαιρινής περιόδου. Αφού καθαρίστηκε ο επιλεγμένος χώρος ακολούθησε η κατασκευή του θερμοκηπίου που σηματοδοτεί την πρόοδο του εγχειρήματος μας, σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Μερικές εκατοντάδες κυπελλάκια απο εφημερίδα φτιάχτηκαν επι τόπου ενώ τα πρώτα σποράκια (ντομάτες) φυτεύτηκαν με επιτυχία, ποτίστηκαν και τοποθετήθηκαν στο θερμοκήπιο.
Παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες συνεχίστηκε το σκάλισμα και το ξεβοτάνισμα.
Το ερχόμενο Σάββατο 24 Μαρτίου το ραντεβού μας είναι στον ελαιώνα που δημιουργήθηκε εντός του πρ. Αεροδρομίου. Από τις 10.00 π.μ. επισκεφτόμαστε τις ελιές, τις ποτίζουμε και τις φροντίζουμε. Για τη σχετική δράση θα ακολουθήσει και νέα ενημέρωση.  

5 Μαρτίου 2012

Ένας ελαιώνας φτιαγμένος με την φροντίδα των πολιτών


Δυναμικά και με αποφασιστικότητα, περισσότεροι απο 3000 πολίτες, δεκάδες φορείς και σύλλογοι απ' όλη την Αττική, παρευρέθηκαν στην δενδροφύτευση τμήματος του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού και μετατροπή του σε ελαιώνα. Περισσότερες απο 1100 ελιές ρίζωσαν στο χώμα στέλνοντας το μήνυμα “Το Ελληνικό δεν πωλείται”.
Η πρωτοβουλία του “Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού” με το να στήσει την καμπάνια “Φύτεψε κι εσύ ένα δένδρο στο Ελληνικό” σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης έδωσε τη δυναντότητα να κινητοποιηθούν μεγάλες μάζες, με κυριάρχο στόχο τους, την προστασία της δημόσιας περιουσίας.

2 Μαρτίου 2012

Στην τελική ευθεία για τη δενδροφύτευση


Η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», με την συνεργασία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, του Δήμου Αλίμου και την στήριξη της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» και άλλων κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων,
διοργανώνει την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 11 πμ, δενδροφύτευση,
στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού,(είσοδος από οδό Αεροπορίας, πύλη Κανόε-Καγιάκ) στα πλαίσια της Καμπάνιας «Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο στο Ελληνικό».