26 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας

Ενώ γύρω μας γκρεμίζονται τα θεμέλια του παρελθόντος, εμείς ποτίζουμε τα λουλούδια που φυτρώνουν στα συντρίμμια.
Στην Ελλάδα της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης όπου έχουν εκμηδενιστεί οι κοινωνικές δομές και απειλούνται τα συλλογικά αγαθά, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν την πραγματικότητα για πολλούς από εμάς. Οι βασικοί υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα και η σάπια υπόσχεση της μαγικής ανάπτυξης κρατάει καλά ακόμα. Δεν προτιμούμε όμως όλοι να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιοριζόμαστε στους αφορισμούς. Αντίθετα ολοένα και περισσότεροι συμμετέχουμε ενεργά σε ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας, ανταλλακτικής ή συνεργατικής οικονομίας, δίνοντας πνοή σε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον αυτοσκοπό της συσσώρευσης χρήματος.

21 Σεπτεμβρίου 2013

Ισπανοί και Γερμανοί στον “Αγρό”

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 επισκέφθηκαν τον “Αγρό” Γερμανοί νεολαίοι του συνδικάτου "ver.Di" (vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) από το Αμβούργο. Την ίδια μέρα βρέθηκαν και ορισμένοι Ισπανοί βρέθηκαν στο χωράφι, με πρωτοβουλία της Lacandona και του Συν Άλλοις.

6 Σεπτεμβρίου 2013

Δυο Ισπανοί φίλοι στον Αγρό

Στις 14 Αυγούστου, μας επισκέφτηκαν στον Αγρό ένα ζευγάρι νέων από την Ισπανία. Πρόκειται για την Nerea Moran από το Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής της Μαδρίτης και τον Hose Luis Fernadez (Kois) από το Δίκτυο Αστικών Αγρών και την Ομοσπονδία Συλλόγων Γειτονιάς Μαδρίτης.