25 Ιανουαρίου 2014

Η αξια των παραδοσιακών σπόρων

Οι παραδοσιακοί σπόροι συμβάλουν στην αγροτική βιοποικιλότητα. Η απουσία τους σημαίνει απώλεια της γενετικής  βάσης αυτών των ειδών  και αυτό  έχει  επίπτωση  στην εξέλιξη  και την δυνατότητα για επιλογή.

17 Ιανουαρίου 2014

Μήνυμα από Πελίτι για κινητοποίηση

Σας καλούμε να συν-διαδηλώσετε μαζί μας την πρόθεση όλων μας για διατροφική ασφάλεια και ελευθερία στους ντόπιους σπόρους την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 στις 12 μ.μ. έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Πλημμύρισε» με «σπόρους» αισιοδοξίας το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για τους παραδοσιακούς σπόρους «ΈΛΕΓΧΟΣ ΣΠΟΡΩΝ = ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΗΣ» στις 11/1 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.  Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα πριν καν την έναρξη της εκδήλωσης και πολύ γρήγορα γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα. Οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, για να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της ελευθερίας των παραδοσιακών σπόρων.

2 Ιανουαρίου 2014

Έλεγχος Σπόρων = Έλεγχος Τροφής


Η νέα χρονιά μας βρίσκει μπροστά σε μια σημαντική εκδήλωση-ανοικτή συζήτηση, που αφορά τους σπόρους και τον έλεγχο της τροφής μας.
Με τη συμμετοχή των: Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό, Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, Πελίτι, Δρυάδες, Ο Κήπος της Αφθονίας, ΒΙΟ.ΖΩ, Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής και του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής διοργανώνεται ανοικτή συζήτηση με τίτλο: 

«Αντίσταση στην Παγκόσμια Βιομηχανία Σπόρων - Έλεγχος Σπόρων = Έλεγχος Τροφής»
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρ. Αμερικάνικη Βάση, σταθμός Μετρό «Ελληνικό»), το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στις 18.00. 
Την εκδήλωση υποστηρίζουν ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και οι συλλογικότητες: «Υπόστεγο», «Βλαστός» και «Λαγούμι».
Στο πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα περιλαμβάνονται 8 εισηγήσεις σχετικές με το θέμα των σπόρων, ενώ θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Εν αρχή ην ο σπόρος».
 Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: