4 Απριλίου 2011

Προχωράμε…



Την Κυριακή 3 Απρίλη πραγματοποιήσαμε  ένα ακόμη βήμα για την διαμόρφωση του «Αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στο Ελληνικό». Καθαρίσαμε τον χώρο του «σπορείου» και του «πιλοτικού αγρού» από τα κλαδέματα που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες και προχωρήσαμε στην δεύτερη σπορά με σπόρους πιπεριάς, ντομάτας, χειμωνιάτικων πεπονιών και μαύρων καρπουζιών, από παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Στον ίδιο χώρο αναρτήσαμε πανό με το σύνθημα «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ».
Προηγήθηκε Συνέλευση όπου συζητήσαμε, τόσο τα τρέχοντα πρακτικά ζητήματα, όσο και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας στον «Αγρό» για την Κυριακή 17 Απρίλη, ενώ το διάστημα που μεσολαβεί η «Ομάδα φροντίδας» του «Αγρού» θα επιληφθεί τόσο του ποτίσματος όσο και των παρεμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί (όργωμα, περίφραξη του χώρου κλπ).
Επισημαίνεται ότι η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό» λειτουργεί με βάση εθελοντικές ομάδες εργασίας που συγκροτούνται για να προωθήσουν αποφάσεις της Συνέλευσης.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για να ενταχθεί σε κάποια ομάδα εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου