23 Απριλίου 2012

Ένα διήμερο γεμάτο “Αγρό”


Με πολύ δράση κύλησε το διήμερο 21-22 Απριλίου για τον “Αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό Ελληνικού”.
Με αφορμή το Πανηγύρι στα Σούρμενα ο “Αγρός” είχε το δικό του πάγκο και τις δύο μέρες όπου και μοίρασε αρκετές εκατοντάδες σπόρων στους ενδιαφερόμενους ενώ διακινήθηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό με τη δραστηριότητά μας.

6 Απριλίου 2012

Βιολογικά προϊόντα-Από το χωράφι στον καταναλωτή


Η αύξηση των βιολογικών αγορών και κατά συνέπεια των βιολογικών προϊόντων που πλέον είναι προσιτά για κάθε σπίτι έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Ο “Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού” διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση για τα βιολογικά προϊόντα έχοντας στο πάνελ εκλεκτούς καλεσμένους που η εμπειρία τους στο αντικείμενο βοήθησε τους παρευρισκόμενος να λύσουν τις απορίες τους και να γνωρίσουν καλύτερα των κόσμο των βιολογικών καλλιεργειών.

2 Απριλίου 2012

Ντομάτες, μελιτζάνες και κολοκύθια στο φυτώριο του “Αγρού”


Συνεχίστηκαν και την Κυριακή 1η Απριλίου οι εργασίες στον “αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό Ελληνικού”. Κύριο μέλημά μας η διεύρυνση των κηπευτικών στο φυτώριο μας. Αφού κατασκευάστηκαν και νέα κυπελλάκια, φυτεύτηκαν παραδοσιακοί σπόροι μελιτζάνας από τη Σαντορίνη (Φλάσκα και Τσακώνικη) καθώς και σπόροι κολοκυθιού. Τις προηγούμενες μέρες είχαν φυτευτεί σπόροι ντομάτας (μπατάλα) που με τη βοήθεια και του θερμοκηπίου βλάστισαν ήδη.