15 Σεπτεμβρίου 2014

26η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (15-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014)

Όσοι από τα μέλη και τους φίλους επιθυμούν να επισκεφθούν και να εργαστούν στον αγρό το διάστημα αυτό, μπορούν να συμμετέχουν στις ακόλουθες εργασίες κατά σειρά προτεραιότητας:

Βοτάνισμα τσάπισμα των χόρτων στην είσοδο :Η εργασία αυτή περιλαμβάνει αφαίρεση ζιζανίων τσάπισμα στην είσοδο αριστερά, στο χαντάκι και στα αρωματικά φυτά καθώς και επαναδημιουργία λάκων γύρω από την βάση των αρωματικών φυτών . Στο τέλος ποτίζουμε τα αρωματικά .
Βοτάνισμα -Ξεχόρτισμα πιπεριών και μελιτζανιών. Η εργασία αυτή περιλαμβάνει : αφαίρεση ζιζανίων που υπάρχουν στην βάση κάθε φυτού και τις ανταγωνίζονται με σκάλισμα ή τσάπισμα προσοχή !!! δεν αφαιρούμε βασιλικούς και μπάμιες που συγκαλιεργούμε - Επαναδημιουργία λάκου στην βάση κάθε φυτού ώστε να συγκρατεί το νερό αρδευσης - Πότισμα στον λάκο αν είναι κατάλληλη η ώρα (όχι πότισμα από 11-4:30 μμ )
Προετοιμασία σαμαριών φύτευσης περιλαμβάνει :(καλό βαθύ πότισμα 2-3 μέρες καθημερινά πριν σκαφτούν) σκάψιμο στους 20-30 πόντους και αφαίρεση ζιζανίων ,αερισμός εδάφους .Σαμάρια για αυτή την προετοιμασία βρίσκονται ανάμεσα σε μελιτζάνες πιπεριές ,μετά τις κάτω μελιτζάνες καθώς και εκει που ήταν φυτεμένες τομάτες .
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Κοσκίνισμα κομπόστας: Η κομπόστα πρέπει να κοσκινιστεί και να τοποθετηθεί σε σκιαζόμενο σκεπασμένο μέρος δίπλα από το μεγάλο σωρό . Τα υλικά που δεν έχουν αποδομηθεί τοποθετούνται πάλι σε σωρό καταβρέχονται και γυρίζονται τακτικά . (το κόσκινο είναι έξω από την αποθήκη ).
Πότισμα φυτών Δεν ξεχνάμε να ποτίζουμε 2 φορές την εβδομάδα χρήσιμα και αρωματικά φυτά που βρίσκονται στην είσοδο και περιφεριακά του λαχανόκηπού μας και τα σκαμένα σαμάρια.

*Oι συγκεντρώσεις μας θα γίνονται κάθε Κυριακή πρωί στις 09.00 πμ.



Οι παραπάνω πληροφορίες δόθηκαν από την Τεχνολόγο Γεωπόνο Μαλτέζου Παναγιώτα στα πλαίσια εθελοντικής ενημέρωσης-καθοδήγησης μελών και φίλων του Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού στο Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου