19 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΥ 17-23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Όποιος από τα μέλη ή φίλους επιθυμεί να εργαστεί αυτή την εβδομάδα μπορεί να το πράξει με τις ακόλουθες εργασίες ιεραρχημένες κατά σειρά σπουδαιότητας :
1. Σε κάθε σειρά ντομάτες με την βοήθεια των καλαμιών μπαμπού που υπάρχουν στην αποθήκη (2 μ.) γίνεται και οριζόντια πρόσδεση των στελεχών σε ύψος 50-60 εκ από το έδαφος και κάθετα στα ήδη τοποθετημένα καλάμια . Αυτό γίνεται με σκοπό την ισοκατανομή του βάρους και το άπλωμα των φυταρίων . Υπάρχει παράδειγμα πρόσδεσης στον αγρό .

2. Αφαίρεση των κατώτερων ξερών ή ημίξηρων φύλλων στις ντοματιές για περιορισμό της προσβολής από τον κίτρινο τετράνυχο(αυτό γίνεται με ένα κλαδευτήρι ή ψαλίδι ενώ μαζεύουμε και απομακρύνουμε τα ξερά φύλλα σε σακούλα και στα σκουπίδια χωρίς να τα αφήνουμε κάτω) .

3. Σκάλισμα σε βάθος 15-20 εκ για να αφαιρεθούν τα υπόγεια ριζώματα της αγριάδας ειδικά αυτά που βρίσκονται κοντά στα καλλιεργούμενα φυτά , αλλά και αυτά στους διαδρόμους .

4. Τοποθέτηση και ενσωμάτωση με ελαφρό σκάλισμα στην ρίζα κάθε τοματιάς- πιπεριάς- μελιτζάνας βιολογικού λιπάσματος ανακατεμένο με ποταμίσια άμμο δόση /φυτό 2 κουταλιές της σούπας .Το λίπασμα είναι ήδη παρασκευασμένο και βρίσκεται στην αποθήκη του αγρού . Αφού το βάλουμε γύρω από την ρίζα του φυτού θα πρέπει να σκαλίσουμε ελαφρά το χώμα 5-10 εκατοστά βάθος για να ενσωματωθεί στο έδαφος και να απορροφηθούν τα θρεπτικά του στοιχεία .

5. Γύρισμα των υλικών και πότισμα καλό των σωρών της κομποστοποίησης .

Το παρόν συντάχθηκε και αναρτήθηκε από την
Παναγιώτα Μαλτέζου Τεχνολόγο Γεωπόνο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου