3 Ιανουαρίου 2016

Το κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΖΩΝΕΣ από την TTIP στην Ευρώπη








Αναδημοσίευση από http://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.gr/2015/12/ttip-ttip-free-zone-p.html
[Ο Χάρτης με τις πόλεις και τις Περιφέρειες που έχουν κηρυχτεί από τα Δημοτικά και τα Περιφερειακά Συμβούλια TTIP Ελεύθερες Ζώνες/ TTIP FREE ZONE. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης όπως και στις πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας]

Επανερχόμαστε με το θέμα "TTIP Ελεύθερη Ζώνη " γιατί ο αγώνας ενάντια στις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες θα πρέπει να διευρυνθεί και σε άλλους χώρους όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους γεωργοκτηνοτρόφους, στους καταναλωτές, στα σωματεία κ.ά.
Το κίνημα στην Ελλάδα έχει εμπειρία και κατακτήσεις από Ελεύθερες Ζώνες ενάντια στα Μεταλλαγμένα, τα Πυρηνικά κ.λπ. Ωστόσο για την TTIP υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, αν και μετά τον Οκτώβριο του 2015 με τις Παγκόσμιες Δράσεις, τη συλλογή 3,2 εκατ. υπογραφών, τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που γίνονται σε συλλόγους -  Ελεύθερους Κοινωνικούς Χώρους - Φεστιβάλ - ραδιόφωνο - τηλεόραση (Κανάλι Βουλής, ΕΡΤ3) - blog κ.λπ. παρατηρείται μια κινητικότητα.
Ιδιαίτερα μετά τις Παγκόσμιες δράσεις στις 10 Οκτωβρίου 2015 [στην Αθήνα] και μετά μεγάλη, μαχητική, πρωτοποριακή συγκέντρωση που έγινε στο Βερολίνο στην οποία συμμετείχαν 250.000 διαδηλωτές τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν σε όλα τα επίπεδα. Στο χώρο των Σοσιαλδημοκρατών παρατηρούνται μεγάλα ρήγματα, με βαθύτερο του SPD στη Γερμανία [ΕΔΩ] και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου