6 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 20.2.2011

Την Κυριακή 20.2.2011, συναντηθήκαμε ξανά στο «Πάρκο Αεροπορίας», στο Β.Α άκρο το χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Τα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση σχετίζονταν  με τα επόμενα βήματα της «Πρωτοβουλίας», εν όψει και των πρόσφατων εξελίξεων.

Καθαρή Δευτέρα – Διήμερο Δράσης στο πρώην αεροδρόμιο
Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού- Αργυρούπολης στις 18/2 αποφάσισε μεταξύ άλλων δράσεων για την υπεράσπιση του χώρου:
·        Να μεταφέρει τις εκδηλώσεις για τα «Κούλουμα» στις 7 Μαρτίου στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, σαν εκδήλωση αντίστασης στην επιχειρούμενη «αξιοποίηση».
·        Να συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα και να υπάρξει συντονισμός με Ο.Τ.Α, φορείς, κινήματα πολιτών.
·        Να πραγματοποιηθεί διήμερο δράσης μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, με δενδροφύτευση και περιποίηση των φυτεύσεων που ήδη έχουν γίνει σε προηγούμενη ανάλογη δράση.
Η «Πρωτοβουλία» αποφάσισε να συμμετέχει και να στηρίξει όλες τις παραπάνω δράσεις.

Δημιουργία  «σπορείου» και πιλοτικού αγρού
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δημιουργία ενός «αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στο  πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού», έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε τον ερχόμενο Μάρτη στη φύτευση σπόρων από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες σε ειδικό χώρο, που θα χαριστούν στην συνέχεια σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη καθώς και σε μαθητές των σχολείων της περιοχής για να τους φυτεύσουν σε άλλους χώρους. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στη διατήρηση και διάδοση των σπόρων αυτών, επαναπροσδιορίζοντας αξίες που χάνονται λόγω της εμπορευματοποίησης της διατροφής μας. Ακόμη, θα προχωρήσουμε στον καθαρισμό- ξεχορτάριασμα ενός άλλου μικρού χώρου, με στόχο την δημιουργία ενός πιλοτικού συλλογικού - παραγωγικού αγρού. Στόχος της «Πρωτοβουλίας» παραμένει η λειτουργία ενός μεγαλύτερου «αγρού», λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κατάσταση του εδάφους και την μελέτη του ΕΜΠ. Στις επόμενες ημέρες, και αφού υπάρξουν κάποιες συνεννοήσεις, θα υπάρξει ενημέρωση για τις μέρες που θα γίνουν οι παρεμβάσεις μας.

Αποσαφήνιση τρόπου λειτουργίας
Αποφασίστηκε να διερευνηθεί η κωδικοποίηση ενός πλαισίου λειτουργίας της πρωτοβουλίας, στη βάση της αρχικής παρουσίασης – διακήρυξης, καθώς και η διαμόρφωση ενός κανονισμού λειτουργίας της «παραγωγικής» διαδικασίας του εγχειρήματος. Και για τα δύο ζητήματα θα κατατεθούν προτάσεις για συζήτηση και απόφαση σε επόμενη συνέλευση της πρωτοβουλίας. 

Τέλος, συγκροτήθηκε Ομάδα Συντονισμού της «Πρωτοβουλίας», με αρμοδιότητα να προωθήσει τα προαναφερόμενα αλλά και άλλα τρέχοντα ζητήματα, με την παρακάτω αρχική σύνθεση, που θα ανανεώνεται περιοδικά.

Η Ομάδα Συντονισμού της «Πρωτοβουλίας για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό»

• Πάνος Τότσικας, Ηλιούπολη Ακης Μπαδογιάννης, Ελληνικό Λιάνα Καλογρίδη, Ζωγράφου Δημ. Παπακωνταντίνου, Νέα Σμύρνη Νατάσα Τσιρώνη, Γλυφάδα Κωστής Αδαμόπουλος, Δήμος Αθήνας Πολύδωρος Τακόπουλος, Χαλάνδρι Στράτος Ιωακείμ, Ηλιούπολη Ιάκωβος Ορφανός, Γλυφάδα Αννα Λαβασά, Ελληνικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου