1 Απριλίου 2013

Ακόμα 250 ελιές στον ελαιώνα (foto + video)



Με επιτυχία έγινε η συμπλήρωση και η περιποίηση των 1150 φυτεμένων από πέρυσι ελαιόδενδρων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Από τις 8:30 το πρωί, της Κυριακής 31 Μαρτίου,  πάνω από 300 άνθρωποι ήρθαν στον ελαιώνα που έχει ήδη σχηματιστεί, για να περιποιηθούν τα δέντρα που δεν τα κατάφεραν το περσινό θερμό καλοκαίρι.


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Συλλογικότητες, σύλλογοι, απλοί δημότες και αλληλέγγυοι της ιδέας επανακατάληψης των δημόσιων χώρων προς όφελος της κοινωνίας δούλεψαν οργανωμένα μέχρι το απόγευμα, καθαρίζοντας την άγρια βλάστηση, φυτεύοντας νέα δέντρα, στηρίζοντας άλλα με πασάλους, διορθώντας τους σωλήνες ποτίσματος και διαμορφώνοντας τους λάκους φύτευσης.
Ο δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια προσφέροντας τα αναγκαία εργαλεία, τα μηχανήματα, τραπεζοκαθίσματα  και τα απαιτούμενα υλικά.
Η κινητή μικροφωνική μονάδα του δήμου φρόντισε την ψυχαγωγία και την υποστήριξη ανακοινώσεων, ενώ πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι συμμετείχαν εθελοντικά.
Ο "Βλαστός" φρόντισε τη διατροφή όλων των συμμετεχόντων δημιουργώντας συλλογική κουζίνα επιτόπου, ενώ με το χορευτικό του Δήμου  ολοκληρώθηκε το γλέντι.
Συλλογικότητες όπως ο "Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός" και οι εθελοντές του κάμπινγκ Βούλας, βοήθησαν στην ίδια την οργάνωση και τις δουλειές στον ελαιώνα, συντονίζοντας και όλους όσους ήρθαν να βοηθήσουν.Πολλές ακόμη συλλογικότητες συμμετείχαν και στήριξαν με την παρουσία τους την όλη προσπάθεια:
Ενδεικτικά αναφέρουμε: Φίλοι της Φύσης, Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας, "Συνεργείο"-Ηλιούπολη,"Υπόστεγο" -Αργυρούπολη, "Εναλλακτική Δράση", "Ορειβατικός Συλλογος Ηλιούπολης", "Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι", "Λιμάνι της Αγωνίας"-Πειραιάς, "Ηλίου-πόλις Ανθρώπινη Πόλη", ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ, Οικολόγοι-Πράσινοι, κ.ά
Η φροντίδα του ελαιώνα δεν τελείωσε, υπάρχουν και άλλες εργασίες που πρέπει να γίνουν, κάτι που αναμένεται να οργανωθεί στο άμεσο μέλλον...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου