2 Νοεμβρίου 2013

22η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (04-11/11/2013)

Όσοι από τους φίλους και τα μέλη θέλουν να επισκευθούν και να   εργαστούν στον αγρό την εβδομάδα  αυτή ,μπορούν συμμετέχουν στις ακόλουθες εργασίες :

Τσουγκράνισμα και ισοπέδωση  του χώρου που είναι φρεζαρισμένος στην είσοδο αριστερά μετά τα αρωματικά φυτά. Σε περίπτωση που συναντάμε  ριζώματα αγριάδας τα αφαιρούμε με τσάπα ή και κασμά και προχωράμε κανονικά την ισοπέδωση  .
Δημιουργία σαμαριών  πλάτους 1,2-1,4 μ.  και  ύψους 20-25 εκ. παίρνοντας χώμα δεξιά και αριστερά του σαμαριού βοηθώντας να σχηματιστεί διάδρομος 60 εκ. από  το προηγούμενο και από το επόμενο σαμάρι .
Στα σαμάρια συγκαλλιεργούμε σπέρνοντας μαϊντανό με ραπανάκια κατά προτίμηση σε γραμμές  και σε επόμενο σαμάρι αρακά καρότο και άνηθο .
Διαδικασία σποράς ( τοποθέτηση κοπριάς &  κομπόστας  ->ενσωμάτωση ,ανακάτεμα με το χώμα του αγρού  με σκάλισμα –σκάψιμο  –>σπορά  και ελαφρά πίεση στο χώμα -> πότισμα ).
ΣΠΟΡΕΣ
Στα σαμάρια συγκαλλιεργούμε τα ακόλουθα σπέρνοντας μαϊντανό/10εκ.  με ραπανάκια/5 εκ .  κατά προτίμηση σε γραμμές(ζικ-ζακ)  και σε επόμενο σαμάρι αρακά/20εκ. καρότο/5εκ  και άνηθο/10 εκ  . Σπόροι θα υπάρχουν στην αποθήκη  και του αρακά θα είναι ήδη μουλιασμένοι και έτοιμοι .
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Πότισμα φυταρίων , καθαρισμός φελιζολ .
 

Οι παραπάνω πληροφορίες δόθηκαν από την Τεχνολόγο Γεωπόνο Μαλτέζου Παναγιώτα στα πλαίσια εθελοντικής ενημέρωσης-καθοδήγησης  μελών και φίλων του Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού  στο Ελληνικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου