2 Μαρτίου 2012

Στην τελική ευθεία για τη δενδροφύτευση


Η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», με την συνεργασία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, του Δήμου Αλίμου και την στήριξη της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» και άλλων κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων,
διοργανώνει την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 11 πμ, δενδροφύτευση,
στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού,(είσοδος από οδό Αεροπορίας, πύλη Κανόε-Καγιάκ) στα πλαίσια της Καμπάνιας «Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο στο Ελληνικό».
Στα πλαίσια αυτής της Καμπάνιας θα φυτέψουμε συμβολικά ελιές, διαφόρων ποικιλιών, δημιουργώντας ένα μικρό ελαιώνα που θα λειτουργήσει στη συνέχεια και ως εκπαιδευτικός χώρος για τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής.
Στόχος μας είναι το κάθε δέντρο να φυτεύεται από κάποιον συγκεκριμένο πολίτη ή κάποια συγκεκριμένη συλλογικότητα πολιτών ( πολιτιστικούς, κοινωνικούς φορείς, Σχολεία, ΚΑΠΗ κ.ά), οι οποίοι στην συνέχεια θα φροντίζουν το δέντρο που φύτεψαν συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός ελαιώνα, οι καρποί του οποίου θα μπορούσαν να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς σε όσους έχουν ανάγκη. Κάτι αντίστοιχο προτείνουμε να γίνει και για τις δενδροφυτεύσεις των οπωροφόρων κλπ που προγραμματίζουμε.
Τέλος επισημαίνουμε ότι η Καμπάνια «Φύτεψε και εσύ ένα δέντρο στο Ελληνικό» συμπαρατάσσεται με το μέτωπο όσων υποστηρίζουν την αναγκαιότητα δημιουργίας στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού ενός ελεύθερου – δημόσιου Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου, με παράλληλη λειτουργία αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σε όσες υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις μπορούν να διατηρηθούν και να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής.
ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ


Παράλληλες δράσεις: Συλλογική κουζίνα (φασολάδα, ελιές, κρασί) Ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου, ποδηλατοπορεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου