7 Φεβρουαρίου 2012

NΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11 π.μ- 4 μμ
Ο «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό» συμπληρώνει αυτές τις μέρες τον πρώτο χρόνο της ύπαρξής του. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του είχαμε επισημάνει ότι το εγχείρημά μας, πέραν των άλλων , εντάσσεται στον γενικότερο αγώνα για την διάσωση του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού από το ξεπούλημα που απαιτούν οι λεγόμενοι ξένοι επενδυτές και σχεδιάζουν οι ντόπιοι διαχειριστές των συμφερόντων τους. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, είχαμε συμπαραταχθεί με το μέτωπο όσων υποστήριζαν την αναγκαιότητα της δημιουργίας στον χώρο του πρώην αεροδρομίου ενός ελεύθερου- δημόσιου Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου, με παράλληλη λειτουργία αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σε όσες υφιστάμενες κτηριακές εγκαταστάσεις μπορούσαν να διατηρηθούν και να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής.
Σήμερα η κατάσταση στην χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη φάση. Ήδη έχει δημιουργηθεί το λεγόμενο « Ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου», το οποίο ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα και να παραδώσει μεταξύ άλλων και τον χώρο του Ελληνικού καθώς και την παραλία του Αγ. Κοσμά, είτε σε εμίρηδες, είτε σε ευρωπαίους και αμερικάνους, για χτίσουν εκεί οτιδήποτε θεωρούν ότι θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη.
Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Να συσπειρωθούν άμεσα όσοι δεν ανέχονται τα σχέδια των «επενδυτών - κατακτητών» και να προωθήσουμε κοινές δράσεις:
Μαζί με την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού», που πραγματοποίησε το διάστημα που πέρασε σημαντικές εκδηλώσεις («Φεστιβάλ Αντίστασης και δημιουργίας», Συναυλία Μίκη Θεοδωράκη, Έκθεση 130 εικαστικών και παράλληλες εκδηλώσεις, κ.ά).
Μαζί με όλες τις συλλογικότητες που υπέγραψαν πριν ένα χρόνο την «Ανοιχτή Επιστολή προς την Κυβέρνηση, την τρόϊκα, τους εμίρηδες και κάθε ενδιαφερόμενο».
Μαζί με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης που στήριξε όλες τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις, εκδηλώσεις και δραστηριότητές μας.
Με βάση όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, προγραμματίζεται εκδήλωση την Κυριακή 4 Μαρτίου, στην οποία περιλαμβάνονται:
  • Δεντροφύτευση συμβολικού χαρακτήρα, σε επιλεγμένη περιοχή του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με επιλεγμένα είδη δένδρων.
  • Περιήγηση γνωριμίας του χώρου του πρώην αεροδρομίου με ποδήλατα και λεωφορεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης
  • Πικ- Νικ και Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης – Ζωντανή Μουσική
  • Εκθέσεις υλικών από συλλογικότητες που στηρίζουν τις εκδηλώσειςΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
11.οο : Αναχώρηση λεωφορείων του Δήμου και ποδηλάτων από το Δημαρχείο Αργυρούπολης και περιήγηση στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου
12.οο- 14.οο : Δενδροφύτευση σε επιλεγμένο χώρο
14.οο: Πικ- Νικ – Συλλογική Κουζίνα
15.οο- 16.οο: Ζωντανή μουσική.

Στην περίπτωση κακοκαιρίας, οι εκδηλώσεις θα μπορούσαν να μεταφερθούν στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού και του «Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού» (πρώην Αμερικάνικη Βάση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου