1 Ιουλίου 2013

Προγραμματισμός εργασιών για τη βδομάδα 1-7 Ιουλίου

Εργασίες ταξινομημένες κατά σειρά σπουδαιότητας:
-Σκάλισμα σε βάθος 15-20 εκ  για να αφαιρεθούν τα υπόγεια ριζώματα της αγριάδας  από τα σαμάρια και από τους διαδρόμους . Η εργασία είναι σημαντικό να γίνει αυτή την περίοδο που η αγριάδα δημιουργεί ριζίδια από τους κόμπους των βλαστών της, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωσή της.Η κομένη αγριάδα ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΠΟΣΤ και πετιέται στα σκουπίδια.Όλα τα άλλα αγριόχορτα μένουν ΄κομένα επιτόπου

-Αφαίρεση των κατώτερων  4-6 φύλλων από τις ντοματιές που δεν έχει γίνει ακόμα για βελτίωση του αερισμού και την αποφυγή ασθενειών.
-Στήριξη όσων φυτών ντομάτας δεν έχουν στηριχτεί σωστά. Ενδεικτικά, στα σαμάρια Κ6 και μετά. Χρησιμοποιούμε ρέλι, λωρίδες από ύφασμα ή σπάγκο. Η πρόσδεση γίνεται σε σχήμα "8" από το 3ο ζευγάρι φύλλων της κορυφής και κάτω, όπως έχει γίνει στα πρώτα σαμάρια ντομάτας ήδη.
-Μετά την αφαίρεση φύλλων στις ντομάτες, αφαιρούμε τα άγρια χόρτα γύρω από τη ρίζα και τα αφήνουμε επιτόπου κομένα, με εξαίρεση την αγριάδα.
-Φύτευση φυταρίων βασιλικού και κατιφέ όπου δεν έχει γίνει, περίπου 1 φυτάριο ανά 4-6 φυτά.
-Μετά την επέκταση του αρδευτικού συστήματος, χρειάζεται πότισμα μόνο στα αρωματικά φυτά στην είσοδο, στα φυτάρια γύρω από τη βρύση και στις πεζούλες έξω από το σπιτάκι.

-Ρίχνουμε νερό στο σωρό με τα χόρτα, στο μαύρο στρογγυλό δοχείο του κομποστ και στα τρία μαύρα τσουβάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου